StoomtrekkersWaterous stoomtrekker

Al surfend op internet kwam ik deze trekker tegen het model sprak mij wel aan dus wilde ik een poging wagen om deze na te bouwen. Eerst maar in de bak kijken of ik nog wat materiaal heb om deze te bouwen.De pijp voor de ketel ,ketting en materiaal voor de voorwielen, Frame  had ik nog wel de achterwielen heb ik van mijn vriend Jetse Schuurmans gekregen, dus dat schoot al aardig op ,het grote en kleine kettingwiel heb ik gemaakt en moest diep nadenken hoe dat ook weer zat met de verdeling, inmiddels ben ik met vallen en op staan al een eind gevorderd onderwijl heb ik ook nog een liggende stoommachine gemaakt met een voedingspomp en regulateur .Van beide wat foto`s en een foto van het voorbeeld waar naar ik de trekker heb maakt.


                                                      Na deze foto heb ik het model gebouwd


Hier onder mijn modelStoomtrekker

Na de bouw van de stoomwerkplaats ben ik met een volgend project begonnen ,eerst met een stoomwals dat is mij zo goed bevallen dat ik als basis van de wals gelijk een
stoomkraan,stoomauto en stoomtrekker gemaakt heb. Deze laatste heb ik op tekening gezet en ter beschikking gesteld aan ons hobbyblad "Onder Stoom"die de tekeningen op autocad gezet hebben en worden gepubliceerd in jaargang 42 nr.. 1 februari 2012 zodat belangstellende deze ook kunnen bouwen .De lengte van de trekker is 28 cm breedte 14 cm hoogte 19 cm de ketel is 41 mm rond de stoommachine is dubbelwerken , oscillerend. Aan de zijkant zitten tandwielen met een handel om de trekker vrij te kunnen draaien dit geld ook voor de andere machines.  
Deze stoomtrekker is op tekening na te bouwen uit "Onder Stoom "


      
Stoomwals met wat aanpassingen van de voorkant met de zelfde basis als de stoomtrekker.De stoomkraan is als basis gelijk aan de trekker alleen is het dak,kraan en stuurtrommel toegevoegd.
De stoomauto heeft een ingekorte ketel verder is de machine het zelfde als de trekker de aandrijving geschied door snaren en poelies. Geen opmerkingen:

Een reactie posten